петък, 2 март 2012 г.

Обучаваха младежи по програма "Младежта в действие"

24 младежи от училища и младежки организации на територията на общината, получиха сертификати за участие в обучение по програма "Младежта в действие" от координатора на общински офис "Европа директно" - Казанлък.
В рамките на ден, пред участниците, ръководителят на обучението Георги Филипов, асистент в Информационния център на ЕС, представи в логическата рамка за написване на проект, проектна документация по програма "Младежта в действие". Проведено бе и практическо занятие за иницииране на проект и списване на проектопредложение. Георги Филипов сподели пред младежите добри практики от свое участие в подобни проекти и представи и други европейски програми - Еразъм, Учене през целия живот.
Обучението започна с информационният ден, воден от Изпълнителния орган на програмата за България, а именно - Национален център "Европейки младежки програми и инициативи". Двамата експерти от Център, Светозар Даскалов и Мариана Георгиева представиха възможностите за финансиране на младежки обмени, младежки инициативи и обучения по програма "Младежта в действие" за 2012, както и новите национални приоритети, които ще бъдат водещи при написване на проектопредложения.
Събитието, което се проведе на 23 и 24 февруари, бе открито от зам.- кмета на Община Казанлък -госпожица Лилия Цонкова.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар