петък, 2 март 2012 г.

От БСП Казанлък отчитат намаление на членовете си


и местната организация се подготвя за предстоящата си отчетно-изборна кампания

С малко повече от 100 души е намалял членският състав на БСП Казанлък за изминалите 2 години, отчете председателят на партията в града на розите, в началото на тази седмица. пред журналисти Иван Гороломов съобщи също, че в последните години се наблюдава и друга тревожна тенденция - на застаряване сред членовете. Според данните на самата организация, 458 члена на БСП са над 70 години. В момента партията наброява 952 души, коментира още Гороломов, като подчерта, че в състава й не спират да постъпват нови членове, но притокът не е достатъчен, за да компенсира намалението, което се дължи предимно на смърт на някой от по-възрастните. Председателят на общинската структура обаче допълни, че партията непрекъснато се стреми към привличане на по-млади членове и сподели, че нови 15 души, ще получат своите партийни книжки на едно от предстоящите събрания на основна партийна организация.
Събрания трябва да се проведат във всички основни партийни организации в рамките на месец март, съобщи още Гороломов. На тях трябва да бъдат избрани делегатите на конференцията на местната структура на партията, да се направи преглед на изминалите 4 години и да се посочат приоритети в работата на партията за поне година напред. Членовете на партията по места ще обсъдят и събитията в страната, управлението на ГЕРБ и отказът на правителството да прилага по-социална политика. Препоръките от ръководството са и да бъде обсъдено и състоянието и управлението на нашата община. На база на изводите направени от членовете по места ще бъде изготвен и доклад от общинското ръководство, който ще бъде представен на отчетно-изборната конференция, която ще се проведе вероятно в края на април.
Гороломов коментира също, че БСП Казанлък няма да излезе със официално становище за новия управленски екип на Община Казанлък преди да изтече поне година от мандата му. Според него, за да се даде качествена оценка, трябва да има и достатъчно време, през което екипът да е работил. Той сподели също, че добрата новина от последните дни е, че общината вече има бюджет. Тъкмо в името на това БСП по неговите думи, премълчава някой неща около приемането му. Гороломов обаче не пожела да коментира кои и какви точно, само подчерта, че от тук нататък, нищо няма да бъде спестено на ГЕРБ.
Председателят на общинската структура на БСП сподели и личната си позиция, че много от начинанията на новото общинска ръководство са правилни и уместни. В тази връзка той посочи, че изцяло споделя позицията на кмета и неговия екип, относно това да се наблегне на цялостни ремонти на обекти и улици, за да се прекрати практиката "кърпене на парче". Гороломов припомни, че в качеството си на кмет преди години, сам се е опитал да наложи тази практика.
Той похвали и инициативността на Общината по отношение на кандидатстване по различни европейски проекти, но подчерта, че не бива тук да се пренебрегва и съществената роля на предходният общински екип, благодарение на чиято работа реално, проектите са били подготвяни за кандидатстване сега, особено по-мащабните от тях, като вторият етап на така наречения Воден проект.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар