четвъртък, 29 март 2012 г.

Казанлъшките структури остават зад Волен


Структурите на партия "Атака" в община Казанлък остават зад лидера Волен Сидеров. Това заяви официално общинският председател на партията Драгомил Иванов в началото на тази седмица.
След разцеплението на партията, което стана официален факт в последните дни, пред журналисти във вторник местният лидер заяви, че нито една от тукашните структури няма да прелее в новата партия на отцепниците. Иванов призна, че никога не е одобрявал кандидатурата на вече отцепилия се досегашен депутат на "Атака" от Старозагорски регион - Петър Хлебаров. По думите му обаче, след като за това е имало решение на националното ръководство, лоялността към партията е изисквала самият той да не дава публичност на личното си мнение. Драгомил Иванов коментира, че е редно отцепниците, първо да напуснат постовете си на депутати и евродепутати, каквито са благодарение на партията на Сидеров и на самия него, и едва тогава да пристъпят към изграждането на нова партия.
Иванов беше категоричен, че е време истинските патриоти от "Атака" да признаят грешките си по отношение на някой личности, които са подвели доверието им, защото само така те могат да бъдат поправени. В тази връзка, на последният национален Сбор, самият той е попитал ръководството на партията как ще бъдат избирани кандидатите за народни представители във връзка с предстоящите парламентарни избори догодина. Лично Волен Сидеров е уверил, че този въпрос ще бъде решаван от местните организации, които ще предлагат и утвърждават кандидатите.
Иванов сподели още, че на национално ниво вече се прокрадва идеята партията да потърси коалиционен партньор, защото е очевидно, че сама няма как да постигне мнозинство в Парламента. Яснота на къде е насочила "Атака" погледа си в търсенето на партньор все още няма, но Иванов беше категоричен, че такъв не би могъл да бъде никога единствено партия ДПС.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар