петък, 9 март 2012 г.

Общината пълни дупките с бетон


подготвят се две поръчки за асфалтиране

От втори март стартира активна работа по възстановяване на пътната настилка в Казанлък, съобщиха от пресцентъра на Община Казанлък. заради обилния снеговолеж и продължителните минусови температури тази зима, по улиците на града се отвориха нови и разшириха старите дупки. Спешните ремонтни действия общинските власти са предприели веднага след като времето е позволило да се работи по ремонта на уличната мрежа, тоест от 2-ри март. Дупките се запълват с бетон, като с предимство са тези с най-голяма дълбочина. Само в първия ден от ремонтните действия, в освежаване на пътната настилка са били вложени 5,5 куб. метра бетон, съобщават още от общината.
Четиричленна комисия, водена от старши експерта инж. Ботьо Бонев и служители в техническата служба са направили обход на 41 казанлъшки улици, за да установят участъците нуждаещи се от най-спешен ремонт. Първи са запълнени с бетон дупките по улиците с по-интензивно движение като бул. "Никола Петков", бул. "Освобождение", ул. "Ал. Стамболийски", ул. "Шипченска епопея", ул. "Ген. Драгомиров". Работата в тази посока продължава.
От общинска администрация съобщиха, че се подготвят и за закупуване на гореща асфалтова смес за ръчно полагане с цел запълване на дупките, които са с по-малка дълбочина, но имат по-голяма площ. Според настоящото ръководство, тази технология е най-удачна и с най-голяма устойчивост на покритието, за разлика от използваната през последните години в общината машина по технологията "Печматик". Запълването с асфалт ще започне при подходящи климатични условия, като за целта общинското ръководство планира да закупи необходимите машини като валяк за валиране, машина за рязане на асфалт и бетон и машина за трамбоване - тип пачи крак.
В ход и е подготовката за обявяване на две обществени поръчки, свързани с асфалтирането и ремонта на улиците на територията на общината - в град Казанлък, във всички населени места и общинската пътна мрежа, съобщиха още в началото на седмицата от пресцентъра на Общината. Съгласно Инвестиционната програма за тази дейност в бюджета са предвидени 1 798 200 лв. с ДДС.
Подготвя се и втора обществена поръчка за закупуване на каменна фракция и емулсия за запълване на уличните дупки по технологията "Печматик". Предвидените общински средства за това са 225 000 лв.
Долина

На снимката: Бетонираните дупки по бул. "Никола Петков"

Няма коментари:

Публикуване на коментар