петък, 2 март 2012 г.

Обсъждаха тунела под Шипка

Обществено обсъждане на проекта по който ще се изгражда тунелът под връх Шипка, се е провело в средата на миналата седмица в Казанлък, информираха от пресцентъра към Община Казанлък. Докладът по ОВОС и Оценка за съвместимост на инвестиционно предложение за изграждане на Път ІІІ-5004 "Обход на град Габрово от км. 0+000 до км. 30+637,48 с тунел под връх Шипка" бе предстванено пред жителите на общината на 22-ри февруари. В него се разглежда влиянието на инвестиционното предложение върху компонентите на околната среда и се оценява здравният риск върху засегнатото население. Инвестиционното предложение обхваща обходния път на град Габрово и тунела под връх Шипка, но не се разглежда трасето след град Шипка и включване на пътя към другите главни пътища на територията на общината.
По време на дискусиите Белчо Милев от Казанлък предложи в проекта да се включи изграждане на паркинг в района на 3-ия километър от гр.Шипка по посока Габрово, мястото откъдето ще започне новия път и съответно тунела /съоръженията /. Според г-н Милев това ще даде възможност за ползване на съществуващия път до връх Шипка като трасе за автомобилни състезания от национален и европейски мащаб. Предложението бе прието със забележката, че трябва да бъде внесено официално в НАПИ /Национална агенция "Пътна инфраструктура"/.
Гражданите, които не са успели да присъстват на общественото обсъждане, могат да внасят предложения и искания за допълваща инфраструктура в НАПИ преди изготвяне на идейния проект.
Като цяло инвестиционното предложение и докладите по ОВОС и ОС бяха приети без възражения, информираха в последствие от пресцентъра на Община Казанлък. Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар