петък, 2 март 2012 г.

Национални отличия за художниците на Детския комплекс


С три нови отличия, зарадваха ръководителя си Галя Иванова, възпитаниците на школа по изобразително изкуство "Живопис при ОДК "Св. Ив. Рилски". Признанието за таланта си, малките художници получиха от националния конкурс "Моите детски мечти", огранизатори на който са МОМН и Националният дворец на децата - София.
Престижното първо място заслужи осемгодишния Ивайло Радостинов Бонев. С 3-то място е Галина Христова Дзанева на 14 години, а с поощрителната награда е отличена Галина Викторова Маринова на 15 години.
Националният конкурс, който е един от най-престижните детски конкурси, даде възможност на младите таланти да се изяват в два раздела: литературно творчество и изобразително изкуство, което от своя страна се разделя на: рисунка и приложно изкуство.
Церемонията по награждаването се сътоя на 24. 02. 2012 год. в Националния дворец на децата в София.
Възпитаниците на школата завояваха и три отличия от 5-тия национален конкурс за детска рисунка "Наследници на Дечко Узунов" на тема "Полет на въображението", организиран от НГПИД "Акад. Д. Узунов", под патронажа на областния управител на Стара Загора.
Специалната награда на Община Казанлък, която връчи кмета на Общината - Галина Стоянова, е за Силвана Кирилова Петкова - 12 год.
Специалната награда на Би Би Си "Кейбъл" получи Камелия Ташева Петрова на 12 години. Специалната награда, за най-малък художник, беше присъдена на Лъчезар Атанасов Йорданов на 7 години.
Школа "Живопис" участва всяка година в конкурса, а ръководителката й Галя Иванова се радва, че много от децата от школата, продължават обучението си в НГПИД "Акад. Д. Узунов", което е още една награда за труда й.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар