четвъртък, 29 март 2012 г.

Кръстьо Лафазанов откри тайната на "Видими докосвания"


по-късно, комикът и колегите му забавляваха казанлъчани по време на снимките на "Комиците"

Вълшебство се крие в картините на Дарина и Андрей Яневи обединени в изложба под заглавието "Видими докосвания", каза в Казанлък актьорът Кръстьо Лафазанов. Пред публиката при откриването на изложбата той сподели, че освен да носят топлина и любов в сърцата, картините притежават чудодейното свойство да сбъдват желания. Като доказателство за това вълшебство той разкри собствения си "сблъсък" с произведенията на Дарина и Андрей. Първата закупена от семейството му картина, не просто е пренесла пейзаж от Тоскана в дома им, но е отвела година по-късно самите Лафазанови в там. Същата магия е "забъркала" в живота им и другата закупена картина на Света гора, този път дори по-бързо, само в разстояние на месец време.
Тези частички пресовани вечност са опит да преодолеем хаоса край нас така, както са го правили и гениалните преди нас, такива като Чудомир, сподели още Лафазанов, като призна, че това са думи на съпругата му, която не е имала възможност да пристигне в Казанлък за откриването на изложбата, но е изпратила по него, написани, мислите и чувствата си, които творчеството на Яневи пораждат у нея.
Двамата художници пък обявиха, че ще подарят по една своя картина за фондовете на градската Художествена галерия.
Минути по-късно, Кръстьо Лафазанов се превъплъти в няколко любими на българите персонажа от "Комиците". Актьорите от шоуто гостуваха в Казанлък по покана на фондация "Чудомир". В началото на тази седмица тук бе заснет и един от епизодите на шоуто, който ще бъде излъчен на 6 април по BTV.
От първия ред комедийния спектакъл изгледаха кметът на града Галина Стоянова, най-бързата бяла жена в света за 2000 г. лекоатлетката Петя Пендарева, най-красивата българка за 2011 година - Мис България Ваня Пенева, племенницата на Чудомир писателката Лилия Димотрова, изключителният физик и преподавател Теодоси Теодосиев, синът на композитора Петко Стайнов - архитект Стефан Стайнов, момчетата от група "Грамофон" и други ВИП казанлъшки представители.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар