четвъртък, 29 март 2012 г.

Музеят на фотографията - готов до другата пролет


обеща кметът Галина Стоянова при откриването на изложбата на "Човекът до мен" в рамките на тазгодишните Чудомирови празници

Догодина, изложбата с най-добрите творби в Националния конкурс "Човекът до мен" да стане в собствената зала на музея на фотографията в Казанлък. Това пожела при откриването на тазгодишната изложба при … издание на конкурсът, кмета Галина Стоянова. Пожеланието на първата дама на Казанлък е подкрепено и с обещанието, че общинското ръководство работи по въпроса и дори вече е осигурено подходящо помещение.
Над 1000 творби събра и тази година фото-конкурсът "Човекът до мен", коментираха организаторите. Проявата в рамките на Чудомировите дни в Казанлък е в пряка кореспонденция идейно и тематично с патрона на културните празници и неговите "Нашенци", припомни при откриването на изложбата Бедрос Азинян, председател на фотографското сдружение в града на розите. Откритата във вторник в залата на улица "Искра" 4 експозиция, съдържаше 40 от най-добрите творби участвали в тазгодишния конкурс. Журито в състав Тотка Гечева - председател на фондация "Чудомир" и фотографите Александър Иванов, Желиян Николов, Кольо Пейчев и Бедрос Азинян, е имало нелеката задача да определи най-добрите измежду участници. Тази година, първата награда е за творбата "Незначителни" на Веселин Малинов, второто място отива при Димитър Варийски и неговата фотография "Алеко в своя свят", а третото място е за Албена Маркова и творбата й "Преди дъжда".
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар