сряда, 21 март 2012 г.

ОТГОВОРНОСТ ВЪРХУ ДВЕ КОЛЕЛА


Нека в новините няма повече пострадали мотористи


Уважаеми колеги
мотоциклетисти,

Ние, членовете на Мотоклуб "Черните Рози" Казанлък, се обръщаме към всички Вас с молба - нека направим така, че в новините да няма повече "черна" статистика за пострадали или загинали на пътя мотористи!
Още в първите топли дни на пролетта, най-нетърпеливите извадиха моторите от гаражите и само в рамките на няколко дни, само в Казанлък, се случиха две тежки произшествия с пострадали мотористи. Редно е да направим уточнението, че във въпросните случаи не става дума за членове на казанлъшкия Мотоклуб "Черните Рози". Случилото се обаче е показателно за това, че липсата на отговорност, неовладените емоции и неспазването на определи правила, могат да струват прекалено скъпо.
Ние, членовете на Мотоклуб "Черните Рози", разбираме страстта ви към мотоциклетите, както и нетърпението да почувстваш свободата на гърба на "железния кон" след цялата дълга зима. Нека обаче не забравяме, че на пътя всички сме еднакво отговорни, както за своя живот, така и за този на останалите участници в движението - автомобилисти или пешеходци.
Затова, преди да се впуснете в приключение на две колела, се уверете, че:
- Имате СВИДЕТЕЛСТВО ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ, което съответства на управляваното от вас моторно превозно средство!
- Машината ви е в ПЪЛНА ТЕХНИЧЕСКА ИЗПРАВНОСТ, не пренебрегвайте дори дребните детайли!
- Не сте употребили НИКАКЪВ АЛКОХОЛ!
- Нямате физически или друг проблем, който да ви попречи да овладеете мотоциклета!
- ЗАПОМНЕТЕ - МОТОЦИКЛЕТЪТ НЯМА КРИЛА, колкото и да увеличавате скоростта, вероятността да полетите е нулева, но пък така увеличавате шансовете си да се озовете в болницата!
- Не забравяйте също, че всяко необмислено, самонадеяно и погрешно действие на пътя, ВРЕДИ КАКТО НА ВАС САМИТЕ, ТАКА И НА ИМЕТО НА МОТОРИСТИТЕ ИЗОБЩО!
Мотоклуб "Черните Рози" е организация с 15-годишна история, която за времето на съществуването си е доказала своята отговорност. Клубът не само обединява любителите на мотоциклети, но въвежда и строги правила при употребата им, които да гарантират здравето и живота на самия моторист и останалите на пътя. Мотоклуб "Черните Рози" полага изключителни усилия за това, мотоциклетистите да бъдат приемани не като заплаха на пътя, а като равноправни участници в движението. Придвижването с мотор има своите специфики, които често остават неразбрани от автомобилистите. За да променим това, е нужно първо, самите ние да покажем, че сме по-разумни, по-отговорни и по-предпазливи на пътя.
Радвайте се на пролетта, насладете се на лятото и нека те не бъдат последни за някого от вас! Не забравяйте - Това зависи само от Вас!

Мотоклуб "Черните Рози"
Казанлък
20. 03. 2012 година

Няма коментари:

Публикуване на коментар