четвъртък, 22 март 2012 г.

Ученици управляваха Казанлък за ден


отново дама седна в кметското кресло

Осем ученици от 3 казанлъшки гимназии управляваха Казанлък за един ден. Младежите станаха част от Националната инициатива на Джуниър ачийвмънт - мениджър за един ден. Да ръководят общината в Казанлък се упражниха 6-тима представители на ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт и по един възпитаник на СОУ "Екзарх Антим I" и ПМГ "Н. Обрешков".
Десетокласничката Ана Велкова от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт пое кметските функции, а останалите младежи си поделиха заместник-кметските места и длъжността секретар на общината. Персонален диплом получи от кметът Галина Стоянова всеки от участниците в инициативата. Настоящият градоначалник е разказал на младежите за значението на местното самоуправление и мястото му в съвременното общество.
За да се включат в инициативата на Джуниър ачийвмънт, всеки от младежите е представил мотивационно писмо на база на което е станало и одобрението им за участие, поясниха от ръководството на ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт. По този начин, инициативата става част от европейската инициатива за повече практична насоченост в образованието.
Преди да се заемат с управлението в местната власт, учениците присъстваха и на извънредното заседание на местния Общински съвет.
Казанлък имаше и национално представителство в инициативата в лицето на председателя на Младежкия общински съвет Христо Христов, който замести за ден председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева. Възпитаникът на ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт е участвал в официалната церемония по откриването на "Мениджър за един ден" в столичния хотел "Кемпински-Зографски".
"Мениджър за един ден" е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт и се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В тази инициатива винаги се включват, както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар