петък, 9 март 2012 г.

Нулева толерантност към беззаконието обявиха в Мъглиж



Декларация за нулева толерантност към беззаконието в Община Мъглиж, приеха на свое заседание общинските съветници в Мъглиж. Декларация беше приета с почти пълно единодушие, след като беше разгледана като точка от дневния ред на заседанието на общинските съветници. Вносител на точката беше самият председател на ОбС Мъглиж Младен Чернаков.
"Най-висш приоритет и дълг е защитата на населението и се присъединяваме към призива на г-н Господинов: "Нулева толерантност към беззаконието!" като оставаме непримирими към всички противообществени прояви на територията на община Мъглиж.", става ясно от текста на приетата декларация декларацията.
Раждането на декларацията за нулева толерантност е провокирано от инцидента с кмета на Община Мъглиж Господин Господинов, който се случи в началото на месец февруари, когато "лек автомобил за малко да блъсне колата, с която се движили кметът на общината Мъглиж и неговият брат. Господинов незабавно се обадил на полицията и извикал на място патрулна кола. Притеснението на кмета било, че заради безотговорната постъпка на шофьора е можело да се стигне до трагичен инцидент, ако на пътя е имало деца или други участници в движението. Докато патрулът пристигне шофьорът откарал автомобила в близък гараж в ромската махала на град Мъглиж. Когато служителите на реда пристигнали, вече се били насъбрали около двадесетина жители също от ромски произход. Полицаите били заплашвани със саморазправа от страна на ромите. Докато полицаите се разправяли с един от по-агресивните мъже, г-н Господинов бе ударен с камък по главата от непълнолетен младеж." Припомнят и в самия текст на декларацията мъглижките старейшини.
"Тази декларация ще важи за всички бе значение - роми, българи и други етноси. В рамките на тази декларация се визират всички не спазващи и не подчиняващи се на законите." - коментира самият Господинов след приемането на декларацията.
Той допълни, че в качеството си на представител на местната изпълнителна власт, той и екипът му ще бъдат безкомпромисни към нарушителите на законите на Република България и нормативните уредби на Община Мъглиж. "Ние не говорим за конфликт с ромското население, но законите в тази държава са за всички - всички ще трябва да живеят в законни постройки, да си плащат сметките и данъците." - допълни още Господин Господинов.
"На този който не му отърва да живее по правила, да живее по този начин - просто да не живее в Мъглиж." - категоричен бе градоначалника на Мъглиж.
Яница Станчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар