четвъртък, 22 март 2012 г.

Отново "Гранд Буркан" край Енина


Село Енина бе домакин на състезание от календара на "БГ -Екстрийм Ендуро Шампионшип". Това е второто поредно издание на надпреварата носеща името "Гранд - Буркан'2012", която се проведе по трасето източно от село Енина на т.нар. "моторджийската беседка" с дължина 9,5 км. Състезанието е от националната ендуро алтернативната верига за екстремно каране, при която свободата на трасетата е по-голяма.
Тежките и неочаквани зимни условия също попречиха на мнозина да изпробват досега своите "машини" и голяма част се качиха за първи път тази година на две колела именно край казанлъшкото село. Близо 4 хиляди фенове наблюдаваха и аплодираха "майсторите" на 85 мотори и 13 АТВ-та от цяла България, които "въртяха" две обиколки или около близо 20 км.
Името на надпреварата идва от главния организатор Николай Кралев /известен като "Чичко Фър"/, който пие вино само от буркан. Така идва и идеята за "Гранд Буркан", едно курбанджийско-майтапчийско състезание, както го наричат самите инициатори от енинската мотогрупа.
В дебютното състезание за годината имаше много адреналин, аплаузи, технични изпълнения и емоции.
При моторите в "майсторския клас" победи Ангел Минков от Бухово, който е и с купата за "Хил клайминг" - "най-добър катерач". При "аматьорите" великотърновецът Георги Недев грабна енинския трофей, а Деан Русланов при "АТВ-тата" е лидер. На трасето съчетание от пресечена местност, планинско изкачване, вода, дървени препятствия, остри завои, пръст и кал близо 4 хиляди фенове от цялата страна откриха сезона на "високите скорости". Едно състезание направено с много любов и ентусиазъм, много старание и колегиалност.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар