петък, 9 март 2012 г.

671 лева събра благотворителна младежка кампания


парите от продажбата на изработените от доброволците мартеници отиват за лечението на Пламен Начев

671 лева за 21-годишния Пламен Начев, събраха младежи от подетата от тях благотворителна кампания за изработка на мартеници. Младежката инициатива е продължение на кампанията, в която по Коледа се включи и кмета на Казанлък.
От началото на февруари младежи от Младежкия общински съвет в Казанлък, СНЦ "Младежки център за развитие - Взаимопомощ" и представители на различни училища, изработваха мартеници. В рамките на няколко дни преди 1-ви март, на специално обозначен щанд, доброволците продаваха своите произведения. Парите събрани от продажбата на мартениците инициаторите на кампанията връчиха на Пламен н началото на тази седмица. Младежите, както и общинското ръководство, с чиято подкрепа беше осъществена идеята, пожелаха на Пламен скорошно оздравяване, но отбелязаха, че събраните средства все още са недостатъчни, за да се извърши операцията, която е необходима. Младежите не пропуснаха да призоват повече хора да последват примерът им, защото е важно да осъзнаем, че добрите неща се случват, когато всеки от нас направи по нещо и даде от себе си.
Към момента в сметката на Пламен има събрани около 2 000 лева, съобщи той. За да бъде извършена операцията му обаче, са необходими поне 18 хиляди. Той има нужда от операция на гръбначния стълб за поставяне на импланти на прешлените, но семейството му е социалнослабо и няма възможност да осигури средства за лечението. Младежката инициатива е подкрепена от Община Казанлък. Пламен благодари за добрината на всички, които са се отзовали на молбата му за помощ, като не пропусна да спомене и други жестове на доброта и съпричастност, проявени към него.
Младите хора от двете организации изразиха своето удовлетворение от свършената работа. Те споделиха, че много хора от града на розите са откликнали на инициативата и са се включили в благотворителната кампания, закупувайки мартеници от тях. Инициативите в помощ на Пламен ще продължат, казаха представителите и на МОС, и на СНЦ "Младежки център за развитие-Взаимопомощ".
За всички, които искат да помогнат на Пламен, предоставяме отново банковите сметки, по които можете да го направите.
Пламен Красимиров Начев има открита сметка в ЦКБ - клон Казанлък, която е:
IBAN: BG44CECB 9790 10B7 8163 00
ЦКБ - клон КАЗАНЛЪК
Телефон за контакти с Пламен Начев: 0885462022
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар