петък, 9 март 2012 г.

2 златни и 2 сребърни медала за Клуб "Цветанка Христова"

Два златни медала и два сребърни завоюваха лекоатлетите на Клуб "Цветанка Христова" от приключилото в София Държавно първенство по хвърлянията.
Копиехвърлячката от Казанлък Станислава Василева спечели поредния си златен медал от държавно първенство за девойки младша възраст.
Тя спечели титлата в дисциплината от държавното първенство за хвърляния с постижение от 38.00 м. и записа първия рекорд на копие в своята възрастова група с нов уред от 500 гр. Василева остави зад себе си 12 атлетки от 8 клуба. Пета е Ясмин Бошнак от града ни с 27,01 метра в сектора.
До миналата година състезанията се провеждаха с копие от 600 гр., но вече влязоха в сила изменения на правилата на ИААФ.
Шампионска титла - във хвърлянето на диск, спечели и още едно казанлъшко момиче - Деница Карамфилова. Лекоатлетката е с първо място при девойки старша възраст с резултат от 34.33 м. в конкуренцията на още 10 атлетки от 7 центрове в "Царицата на спортовете". Деница е пета от общо 17 спортистки от 12 тимове на копие с 29,02 метра.Шеста е друга казанлъчанка Цветелина Петкова с резултат 26,66 метра.
Борис Керанов стана вицешампион във хвърлянето на диск с 44.25 м., изпреварен от благоевградския състезател Йордан Янчев /45.50 м/. Общо 24 юноши от 14 клуба си разпределиха местата на стадиона на НСА "Васил Левски".Станимир Данов от ЛК "Цветанка Христова" е десети при старшата възраст на копие с 35,25 метра. Близо до бронза бе Богдан Замтиков от Казанлък на копие при младшата възраст с 43,54 метра от 22-ма състезатели на 14 тима.От рекордните 33-ма състезатели от 15 клубни школи "на диск" Богдан е на пета позиция с 36,78 метра.
Другата ни надежда за медал в хвърлянето на диск Радостина Гачева се завърна със сребро от 15 девойки , отстъпвайки първото място на Рената Петкова /"Спартак" Плевен/.
31.48 м е постижението на Гачева, която се състезава при девойки младша възраст от общо 10 центрове на популярния спорт. На копие казанлъчанката е шеста с 22,60 метра.
Още двама казанлъшки атлети, състезаващи се за големи спортни клубове спечелиха титли от ДП по хвърляния. Кольо Нешев (АК "Павел Павлов" - Враца) завоюва 16-ата си държавна титла в хвърлянето на копие, а Румяна Карапетрова е първа при жените.
Кольо Нешев грабна златото с резултата си от 63.32 м. в дисциплината от програмата на държавното първенство за зимни хвърляния,като надделя над 14 свои колеги от 10 отбора.
Това е седми златен медал на Нешев от зимен шампионат. Останалите му девет титли са от летните форуми. Атлетът участва на състезанието след проблемно пътуване, предизвикано от зимната обстановка, тъй като му се наложи да слиза от базата Белмекен, където бе на подготовка.
Финалистката от европейското първенство в Гьотеборг 2006 Румяна Карапетрова, състезател на софийския "Класа" завоюва първата си титла на България от 2007 г. насам. Възпитаничката на покойната Цветанка Христова спечели златния медал в хвърлянето на копие, записвайки постижение от 47.34 м. в конкуренцията на още 10 лекоатлетки от 7 клуба. В сектора "за хвърляне на диск" Румяна е девета от общо 13 състезателки.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар