четвъртък, 29 март 2012 г.

Месец ще посвети казанлък на детската книга


Празници на детската книга и изкуствата за деца стартираха в края на миналата седмица в Казанлък. Организатор на събитието разбира се е библиотека "Искра", която тази година е посветила на детските литературни произведения не седмица, а цял месец.
Старт на проявите бе даден с изложба посветена на илюстратора Вадим Лазеркевич. "Събрахме от фонда си почти всичко илюстрирано от този творец, за да се опитаме възможно най-много да потопим и малки и големи в приказния свят, който излиза изпод неговата четка, както и да отдадем почит на творчеството му, което е съществен елемент от чудните детски книжки и незабравимите вълшебни спомени от онези дни, когато родителите все още четяха приказки на децата си." - коментира директорът на библиотека "Искра" Анна Кожухарова.
И тази година, всички малчугани, които ще посетят мероприятията организирани от библиотеката ще получат "Молбата на книгата". А онези сред първокласниците, които все още не са записани в библиотеката ще получат своите първи читателски карти, които ще са с безплатен абонамент за 1 година.
Празник на буквите, театър на сенките и пролетно творческо ателие за илюстриране по любими детски произведения ще са и тази година сред основните събития в рамките на Празника.
Пет основни училища и 2 детски градини за заявили желание за участие до сега, информираха още от детския отдел на библиотеката. Според статистиката, всяка година, близо 600 деца от общината посещават събитията в рамките на Седмицата на детската книга. Именно интересът към тях е провокирал решението на библиотекарите, тази година седмицата да продължи около месец и да прерасне в Празник посветен на творчеството и изкуствата за деца.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар