четвъртък, 28 юли 2011 г.

Звездата ще изгрее над Бузлуджа


в Казанлък Станишев открива паметен знак на мястото където е списван и издаван "Работнически вестник"

Рубинената звезда от върха на паметника на Бузлуджа, вероятно ще заблести в чест на 120-та годишнина от историческия Бузлуджански конгрес и създаването на Българската социалистическа партия. Това съобщиха в навечерието на традиционния социалистически събор от местната структура на партията.
За 120-ти път историческия връх ще събере социалистите от всички краища на България тази събота.
Ден преди Бузлуджанския събор обаче, в Казанлък, лидерът на партията Сергей Станишев ще открие паметен знак на мястото на клуб "Дружба" на днешната улица "Христо Ботев", където 2 години е списван и издаван и "Работнически вестник" преди редакцията му да бъде преместена в Стара Загора, а в последствие и в София. БСП-делегацията ще поднесе цветя и на паметника на Георги Кирков, а по-късно Станишев ще открие и клуба на улица "Искра" на кандидата за кмет Васил Самарски. Преди това в 18 часа в петък, в залата на ДК "Арсенал" ще се проведе дискусия и кръгла маса "И след 120 години - съвременници на бъдещето" с участието на представители на Младежката организация в БСП.
В събота, след старта на официалната част, също по инициатива на младежите в партията-столетница, под надслов "Предай звезда нататък" ще бъде включена за първи път от години и звездата на самия паметник. От партията обаче признаха, че идеята може и да не се осъществи, заради технически проблеми с електрозахранването, но увериха, че се търсят вички начини, начинанието да бъде осъществено. Наред с председателя на партията Сергей Станишев, обръщение към членовете и симпатизантите на БСП ще направи и кандидатът за президент на левицата - Ивайло Калфин. Рок група "Сто" и Миро ще са в основата на тазгодишното музикално настроение на върха.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар