четвъртък, 28 юли 2011 г.

БСП търси широка подкрепа за кандидатурата на Самарски


без коалиционни партньори в листата за съветници

Широка политическа подкрепа ще търси местната структура на БСП за кандидата си за кмет Васил Самарски. Това стана ясно в началото на тази седмица, когато пред журналисти председателят на общинския съвет на партията в Казанлък Иван Гороломов и кандидатът за кмет Васил Самарски, коментираха предстоящите избори. По думите на Гороломов в момента се водят преговори с широк спектър от политически партии, не само сред коалиционните партньори на БСП, за подкрепа на кандидатът за кмет на общината издигнат от БСП. Той обаче беше категоричен, че преди приключването им няма да коментира за кои точно парти става дума. По думите на Самарски, следвайки препоръките на лидера на партията Сергей Станишев - изборите да бъдат спечелени на всяка цена, БСП ще потърси и подкрепа в дясното политическо пространство.
За сметка обаче на широката подкрепа в кандидат-кметската надпревара, БСП ще заложи изцяло на свои кадри в листата за съветници, стана ясно още в понеделник. След конференцията, която утвърди кандидатите за съветници, местното ръководство имаше правомощията да разговаря с коалиционните партньори и да договори с тях место в листата за съветници. От там обаче са решили, че БСП ще се яви със самостоятелна листа за съветници, тъй като исканията на коалиционните партньори не са приемливи. Сред кандидатите за общински съветници в листата на БСП има и безпартийни, припомни още Гороломов и уточни, че техните кандидатури са гласувани на самата конференция. 12-то място в листата, водач на която е Иван Гороломов е за Любен Тонев в качеството му на представител на ромския етнос. Той е включен в предизборната листа по предложение на местната структура на партията чрез подписка.
Без кандидати за кметове партията ще е в две села от Общината - Бузовград и Хаджидимитрово, обяви още Гороломов. Разговори с евентуални кандидати се водят за селата Горно Черковище и Крън. За първи път БСП ще има собствена кандидатура за кмет в село Долно Изворово, коментира още лидерът на местната организация на партията.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар