четвъртък, 21 юли 2011 г.

Шефът на ДАИ - Стара Загора остана в кауша


заради СРС-та затвориха делото за мерките на "Спокойните"

Заради множество използвани специални разузнавателни средства делото за мерките за неотклонение на шестимата арестувани миналия петък в Стара Загора и региона членове на престъпна група за натиск и рекет върху транспортни фирми беше гледано при закрити за медиите врати.
Часове преди старта лекари направиха велотест на началника на ДАИ в Града на липите Ангел Димитров, който след задържането попадна в болницата със съмнения за исхемична болест.
Час след това самоотвод си направи разпределеният съдия - докладчик, поради близки отношения на съпруга й с един от арестуваните.Тези два факта подкладаха слуховете, че е възможно Димитров да се размине с поисканата за всичките шестима от прокурор Алексей Ангелов постоянна мярка "Задържане под стража".
Едва към 15,30 шестимата обвиняеми бяха доведени с белезници в съдебната палата, където ги очакваха дузина адвокати.
Според събраните доказателство от около година съществувала стройна престъпна схема за натиск върху собственици и управители на фирми - превозвачи, обслужващи основно изграждането на автомагистралите "Тракия" и "Марица".
По сто лева месечно за камион, т.нар. "данък спокойствие" прибирали представителите държавните агенции Автомобилна администрация и Пътна инфраструктура, за да не обръщат внимание на претоварените самосвали и бясната скорост с която се движат по шосетата.
Парите били давани от съдружника и управителя на старозагорските "Експрес" ООД и "Супер Транс 99" ООД ООД Динко Динев и отговорникът за тежката механизация при "Пи Ес Ай" АД Стоян Михов.
Двамата бяха арестувани при предаването на 7 200 лв на служителите от свиленградската мобилна група на агенция "Пътна инфраструктура" Николай Василев и Георги Апостолов.
Четворката била засечена в кафе-аперитив в село Тракия, община Опан. В последствие в офиса на агенцията били намерени и иззети още 16 000 лв, за които липсвали обяснения откъде са.
Близо 70 000 лв са били предадени през последните няколко месеца на началника на ДАИ - Стара Загора Ангел Димитров и подчинения му старши инспектор Диан Славов, коментира директорът на ОД на МВР - Стара Загора, комисар Алекси Алексиев.
Върху кабините на "застрахованите" самосвали имало специални стикери, заявиха разследващите.
След две почивки към 20,30 часа във вторник съдия Соня Каменова "закова": мерките остават еднакви за всички - арест, с възможност за обжалване пред състав на пловдивския апелативен съд в 7-дневен срок.Поради напредналия час четенето на мотивите за решението остана за следващия ден, уточниха защитници.
Христо Христов

Няма коментари:

Публикуване на коментар