петък, 15 юли 2011 г.

НДСВ обяви подкрепата си за Дамянов


Настоящия кмет Стефан Дамянов, ще подкрепи за трети мандат партия НДСВ в Казанлък. Бившият заместник-областен управител на Стара Загора и настоящ областен координатор на НДСВ Данчо Данчев кандидатът за кмет на НДСВ в Стара Загора, обяви в Казанлък лидерът на НДС Христина Христова. Партийни кандидатури НДСВ ще издигне още в общините Мъглиж и община Братя Даскалови. В община Мъглиж НДС ще има свои кандидати и в 4 села от района.
Над 100 партийни активисти на общински и областни структури на НДСВ от Южна България в продължение на два дни дискутираха в града на розите възможностите за участие на партията в предстоящите избори.
Освен Христова, участие в семинара взеха евродепутатът от НДСВ Станимир Илчев и организационният секретар на партията Олимпи Кътев.
Пред медиите в неделя те съобщиха, че формулата за явяване на местните изори тази година на НДСВ е партийна и коалиционна. Възможни са всякакви комбинации, без коалиция с партия "Атака". Мотивите затова са, че "Атака" е антиевропейска и антиреформистка.
В Чирпан вече е създадена коалиция между НДСВ, Обединените земеделци и ССД, като самостоятелни партийни кандидатури НДСВ ще издигне в две села от общината. В община Гълъбово се водят още разговори за евентуално съвместно явяване на местните избори с партия Лидер, самостоятелни партийни кандидати ще има в 3 села от общината. За Раднево все още няма изчистено решение, допълни Христина Христова.
Въпреки че все още няма официално решение на Националния съвет на партията, Владимир Каролев е най-вероятният кандидат за кмет на София, стана ясно от пресконференцията на политическото ръководство на НДСВ.
Делегирали сме големи права на местните организации за явяване на тези избори, каза Христова. Според Олимпи Кътев, целта е равностойно представяне във всички общини, като навсякъде НДСВ трябва да има поне по двама общински съветника. Другата цел на Движението е кметове в поне 4 областни града и в още 17 други големи и средни общини.
На 22-ри юли Националният съвет на НДСВ ще утвърди голяма част от своите кандидати за кметове в страната.
Организационният секретар на партията Олимпи Кътев прогнозира, че НДСВ ще е изненадата на тези избори, защото партията вече се е "отласнала от дъното", на което е била.
Кътев очаква и над 30 хиляди подписа за регистрацията на НДСВ за местните избори. До момента само от структурите в Южна България са събрани 11 348 хиляди подписа.
Подкрепяме Миглена Кунева в желанието й да събира подкрепа сред НПО-та и гражданските структури, обявиха още от ръководството на НДСВ. Според председателката му Христина Христова редица партии също ще заявят подкрепата си за Кунева като кандидат за президент. На въпрос дали от НДСВ ще настояват за нейн вицепрезидент от техните редици, Христова заяви, че кой ще е той Кунева ще се обви на 12-ти юли, като се спрягат няколко имена. По думите й, "предизборните щабове на НДСВ и на Кунева имат отлично сътрудничество".
Деляна Бобева

Няма коментари:

Публикуване на коментар