петък, 15 юли 2011 г.

Наша НПО с награда за най-добра кампания

Наградата на фондация "Работилница за граждански инициативи" за най-добра кампания на НПО, получи казанлъшкото Сдружение "Бъдеще за деца с увреждания" за Коледната си кампания през 2010 г. Призът си председателя на Сдружението Мария Гинева получи лично от омбудсмана на България Константин Пенчев в началото на този месец в София.
Годишните награди за благотворителност "Заедно" се връчват в няколко категории - най-добра кампания на НПО, най-ефективна кампания, най-добро сътрудничество между бизнес и НПО, частен дарител с кауза и най-добра кампания. Фондацията присъжда и медийни награди за принос в отразяването на благотворителни кампании и инициативи.
В рамките на Коледната си кампания, казанлъшкото Сдружение изработи над 4 000 картички, припомниха Мария Гинева и Красимира Димитрова. Средствата събрани от "Коледното ателие" възлизат на около 6 000 лева, като значителен принос за сумата има дарението на театър "Любомир Кабакчиев", който се включи в кампанията на Сдружението с благотворителни представления и събра общо 1020 лв. Специална благодарност от "Бъдеще за деца с увреждания" изказаха и на читалище "Възродена Искра" за помощта при изработването на картичките. Всички деца от читалището, участвали в кампанията, заедно с децата от Сдружението, ще имат възможността да отидат на летен лагер в Боженци. Средствата за това ще дойдат именно от парите спечелени от коледните картички, съобщиха от Сдружението. Останалата част от парите ще бъде изразходвана за занимания по езда. Именно осигуряването на средства за хипотерапия, беше основната цел на стартиралата в края на миналата година кампания.
С дарение от Инър Уил клуб пък, Сдружението ще закупи шатра, която ще даде възможност в летните дни, част от заниманията да бъдат изнесени на открито.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар