петък, 15 юли 2011 г.

Проверяват спортни клубове за злоупотреба


Службите проверяват дейността на някой местни спортни клубове, съобщи в началото на седмицата председателят на ОбС Васил Самарски. Новината дойде във връзка с разглежданата на заседанието тази седмица точка касаеща проект за решение относно разпределение на средствата за подпомагане на спортните клубове в размер на 263 200 лв.
По време на обсъждането, председателят на ОбС помоли общинска администрация, да предостави финансовите отчети на спортните клубове за общинската субсидия през миналата година, като уточни, че именно те са били изисквани от проверяващите органи. Самарски обаче не уточни, кои точно служби са правили проверката, както и за кои точно клубове става дума. Но във връзка с настоящата ситуация, както и заради непредоставените на ОбС отчети за 2010 г., разглеждането на точката да бъде отложено за следващо заседание.
От своя страна, ресорният заместник кмет Зилвер Касабова поясни, че такава проверка наистина има. На проверяващите Община Казанлък е предоставила поисканите отчети за период от 3 години назад, като със същите може да се запознае и всеки съветник. Тя обаче съобщи, че към момента резултат от извършената проверки няма.
Съветниците обаче решиха, точката да бъде отложена до внасянето на отчетите на клубовете в Общински съвет Казанлък.
Без решение останаха две точки в дневния ред на 48-то заседание на ОбС. Едната касаеше проект за решение относно размерът на общинския дълг по смисъла на ЗОД към 31.12.2010 г. Въпросният дълг е всъщност кредитът от фонд ФЛАГ, който Общината взе във връзка с реализирането на проекта за канализация, водоснабдяване и пътна мрежа на квартал "Христо Ботев". Въпреки че работата по проекта приключи, в момента текат проверки на изпълнението. Това породи опасения у някой общински съветници, че ако те установят некачествена работа или злоупотреби, финансиращият орган няма да изплати сумата по проекта и заемът от ФЛАГ ще трябва да бъде покрит изцяло от бюджета на Община Казанлък. Кредитът бе в размер 1 милион 958 940, 60 лв.
Заместник кмета Евгения Чернева обаче уточни, че до момента няма наложена нито една санкция, въпреки преминалите през обекта различни проверки. Проверяващите не са констатирали нарушения и към общината и изпълнителите няма направена нито една забележка. Все още обаче не е излязло становището от последната проверка - на самият обект, съобщи още Чернева.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар