петък, 8 юли 2011 г.

Галина Стоянова се впуска в битката за кмет


Настоящият заместник областен управител на Стара Загора Галина Стоянова ще е кандидатът за кмет на кмет на Казанлък издигнат от партия ГЕРБ. Това стана ясно в неделя, когато от централата на управляващите обявиха своите 48 кандидата за кметове на общини в цялата страна.
Стоянова получи най-много гласове - 118, на Общо събрание на местната структура на ГЕРБ, което се проведе в средата на март. Тя е и с най-много гласове за кандидат за общински съветник.
Дни след като кандидатурата й бе обявена официално, в Казанлък, Стоянова благодари за подкрепата както на местната структура на партията, така и на областното ръководство и Изпълнителната комисия. Тя подчерта, че визията на ГЕРБ за Казанлък и общината е съвсем различна от досегашното им състояние, но за да се промени, трябва първо да се промени мисленето на хората, отношенията между властите в Общината и отношението към жителите на общината. Според нея в Казанлък има достатъчно ресурс и икономически и интелектуален, за да се развива града, но за това се изисква и много работа. Кампанията която ГЕРБ ще води в Община Казанлък ще бъде позитивна - битка на възможностите, коментира още Галина Стоянова, като уточни, че тя е в по-привилегированата позиция за разлика от някой от другите кандидати - "Някой от тях бяха във властта през последните 8 години и показаха какво могат, а аз идвам с възможността тепърва да докажа и реализирам идеите си.".
Инвестиция в добър административен капитал ще е първата стъпка на Галина Стоянова, ако спечели изборите за кмет през октомври, сподели самата тя и уточни, че за качествената работа е нужен добър професионален екип. По думите на Стоянова достойни и квалифицирани хора има както в Казанлък, така и извън него, като подчерта, че ако поеме поста на кмет на Казанлък, ще се старае да привлече тук специалисти, казанлъчани, доказали качествата си, но не живеещи вече тук, както и млади хора, които все още не са имали възможност да реализират способностите и идеите си.
Преди да заеме поста на заместник областен управител Галя Стоянова бе секретар на Община Казанлък, а преди това и директор дирекция "Образование, култура и здравеопазване". Като заместник областен управител нейни ресори са ресори са социалната политика, образованието, здравеопазването, културата, държавната собственост, устройството на територията и туризма.
Месец време си дават от местната структура на партията, за да изготвят листата за общински съветници, стана ясно още в началото на тази седмица.
Седем от обявените от ГЕРБ кандидати за кметове на общини в момента са областни или заместник-областни управители, петима в момента са депутати, а досегашни кметове са 27.
Депутатът Живко Тодоров е кандидатът на управляващите в община Стара Загора. Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар