четвъртък, 21 юли 2011 г.

Без избирателни секции в ромската махала



На предстоящите местни и президентски избори на есен, в казанлъшката ромска махала да няма изборни секции. Това ще предложи на колегите си от останалите политически сили в града, председателят на местната структура на партия "Атака" Драгомил Иванов. По думите на Иванов и двете изборни секции, които сега са разположени на територията на махалата, трябва да бъдат преместени. За целта удачно може да бъде използвана сградата на ОУ "Чудомир" в близост до ромската махала, където могат да бъдат разположени въпросните секции.
Според Иванов изваждането на секциите от ромската махала е наложително с оглед безогледното купуване на гласове, което се извършва там по време на избори. Преместването им на друго място, няма да спре търговията с гласове, но ще я затрудни значително, убедени са от "Атака".
Драгомил Иванов съобщи, че ще предложи идеята на всички политически сили в града, включително и на кмета Дамянов. По думите му, това ще е своеобразен барометър за политическите сили по отношение на това, кои от тях се възползват от лесното купуване на гласове сред ромите в Казанлък.
Иванов обяви идеята си пред медиите в деня, когато България чества рождението на Апостола Васил Левски. Той за пореден път подчерта значимостта на делото на великия българин и призова повече хора да празнуват паметта на Левски именно на датата на неговото рождение, а не като национален празник да се отбелязва датата на смъртта му.
По повод изказване миналата седмица на местния лидер на ДСБ Иван Лапчев, че се очаква при балотаж и "Атака" да подкрепи кандидата за кмет на ГЕРБ Галина Стоянова, Иванов беше категоричен, че никой от ДСБ, в това число и председателят на казанлъшката структура, не може да говори от името на партия "Атака". "Никой уважаващ себе си политик, не може да си позволява да говори от името на друга партия. Какво ще направи "Атака", ако се стигне до балотаж, ще каже самата партия."
Волен Сидеров и Павел Шопов са кандидатите на партията за президент и вице-президент, съобщи още в Казанлък Иванов. Те са били утвърдени в края на миналата седмица на Съвещателен сбор. Там е било взето и решението "Атака" да не подкрепи вота на недоверие към правителството. От трибуната на Народното събрание обаче, се очаква лидерът й да направи остро изказване по отношение на управляващите, които според представителите на "Атака" твърде често, поне до сега, не са се вслушвали в коалиционните си партньори.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар