петък, 1 юли 2011 г.

БСП заложи на Васил Самарски


Настоящият председател на Общински съвет Казанлък Васил Самарски е кандидатът за кмет, на който БСП ще разчита в Казанлък. Това съобщи в началото на тази седмица председателят на партията в града Иван Гороломов.
Самарски бе избран с таен вот от делегатите на Общинската отчетно-изборна конференцията на партията, която се проведе в Казанлък миналата събота. Трима са били кандидатите, измежду които са избирали местните членове на партията - Александър Минчев, настоящият кмет Стефан Дамянов и Васил Самарски. До балотаж са достигнали Дамянов и Самарски, като с втория си вот, повечето от делегатите на конференцията са предпочели Васил Самарски, стана ясно в началото на тази седмица.
С таен избор, 153 от делегатите са дали вота си и за кандидатите за общински съветници. Водач на листата на БСП в Казанлък ще е Иван Гороломов. Той е единственият кандидат от листата за съветници, който не е участвал във вътрешните избори в събота. Гороломов застава на челната позиция в листата с решение на самата конференция, според което листата за съветници ще се оглавява от председателя на местната структура на БСП. Според същото решение, второто място делегатите отреждат за кандидата на БСП за кмет на Общината, в случая - Васил Самарски.
В предните позиции на кандидат-съветническата листа са и имената на кмета на Шейново Николай Терзиев, началникът на отдел "Образование" в Община Казанлък Донка Симеонова, бившият заместник областен управител Румяна Друмева. По думите на Гороломов обаче, това все още не е окончателният вариант на листата. В него предстои да бъдат включени и кандидати на коалиционните партньори на БСП. Конференцията е упълномощила Общинския съвет на партията, при постигане на съгласие с коалиционните партньори, да утвърди текст на споразумение и да определи местата им в листата. Разговорите с тях обаче предстоят.
Знак за промяна и ясен знак, че се залага на младите, които са в работоспособна възраст, видя председателят на БСП Казанлък Иван Гороломов във факта, че делегатите на конференцията са предпочели Васил Самарски пред Стефан Дамянов. По думите му, подредбата на кандидатите за общински съветници е била също такава приятна изненада, защото там също е дава път на млади хора.
В 9 села от общината БСП ще издигне свой кандидат за кмет, стана ясно още след конференцията в събота. В Шейново, за трети път в предизборната надпревара за кмет ще се впусне Николай Терзиев. Въпреки че е само на 35 години, той вече 2 поредни мандата заслужи доверието на шейновци. Във втория град от общината - Шипка, кандидатът на партията ще настоящият директор на парк-музей "Шипка-Бузлуджа" Данчо Данчев. Историкът е безпартиен и се кандидатира като независим.
На Христо Неделчев залага БСП в Черганово, а в Кънчево ще подкрепи настоящия кмет Кольо Колев. В Копринка, Ясеново и Ръжена, БСП отново ще подкрепи независимите кандидатури съответно на Стойчо Василев, Румелия Николова и Руска Петрова. Кирил Киров е кандидатът зад който партията застава в Розово, а в Енина БСП ще подкрепи настоящият кмет Боньо Мирчев, чиято кандидатура този път е издигната от партия "Нова зора".
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар