четвъртък, 21 юли 2011 г.

Как да си купим избиратели





И заваляха кметски кандидатури за предстоящия есенен вот. Гласът си иска да даде народа! Ама въпросът е за кого и за какво?! Има цял един квартал, а може би два ... три..., които се чудят, не иска ли някой да получи гласа им. И условието е простичко ... те не искат обещания и платформи, искат прости неща - асфалтирана улица. Искат децата им да играят не в образуваната локва от неостаналия асфалт по улицата, а детска площадка. Искат безопасност и сигурност в тъмните часове на денонощието. Искат автобусна спирка като в европейски град, за какъвто има претенции Казанлък. Искат, щом Общината дава разрешение за премахване на старите тополи, намиращи се до новоизлюпения автосервиз на "уж" общинска земя, ако може, да се посадят нови дръвчета и да се облагороди останалата част от градинката.
Цялата тази сюжетна линия се развива в квартал "Изток" в карето межу блоковете 29, 30, 31 и 32. Тук гледката е мрачна и сива. Дебнещи метални гаражи, улици с огромни дупки, единственото предимство от тях е че, когато са пълни с вода служат за безплатна баня на връбчета и лястовички и за забавление на малките палавници от квартала, които нямат своя детска полощадка. Да не говорим, че пред 30 блок в квартал "Изток" след многократните аварии на водопроводната мрежа и не само от това, асфалтова покривка не е останала. А все пак сме 21 век?! Интересно, нали?!
Не иска ли никой да купи гласа на тези хора, не като им бутне пари или кебапче в ръката, а като им даде улица без дупки, детска площадка и автобусна спирка?!
Яница Станчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар