петък, 15 юли 2011 г.

"Бъдеще за деца с увреждания" готви нова "работилница"


Старта на нов проект - "Работилница за младежи с увреждания", подготвят от казанлъшкото Сдружение "Бъдеще за деца с увреждания". Той е на стойност 20 000 лева и се финансира от Министерството на правосъдието, съобщиха в средата на миналата седмица от ръководството на сдружението. Парите ще бъдат изразходвани за закупуването на материали и технически средства, нужни за работата, както и за хонорарите на художник и трудотерапевт, които ще работя с децата по време на инициативите част от проекта. От Сдружението планират да закупят и шевни машини, с които от младежите да бъдат изработвани меки играчки. За самата "Работилница" ще бъде изработена и интернет страница, която да информира за работата по проекта.
От "Бъдеще за деца с увреждания" обаче се опасяват, че стаичката, в която Сдружението се помещава, едва ли ще бъде достатъчна за осъществяването работата по новия проект. Както сподели председателят на Сдружението Мария Гинева, стаичката, в която сега се провеждат всички сбирки и занимания и без друго вече е тясна. "Едва ли в нея ще можем да разположим каквото и да било друго, за да протича работа, особено шевни машини, каквото намерение имаме и които ще бъдат нужни за осъществяването на този проект." - допълни Гинева. Тя уточни, че вече няколко години алармират Общината и Общинския съвет, че Сдружението има нужда от по-голямо помещение. Първото писмо до кмета в тази връзка е било през 2009 година. През това време ръководството на Сдружението е имало и няколко срещи със Стефан Дамянов, но въпреки принципното му съгласие, до решение на проблема не се стига и до днес.
Представителите на Сдружението коментираха, че вероятно част от затрудненията идват от факта, че помещението освен по-голямо, трябва да бъде разположено и на кота 0, за да бъде леснодостъпно предвид нуждите на децата. Те обаче се ангажираха, ако се намери подходящо помещение, за своя сметка да направят ремонт.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар