четвъртък, 21 юли 2011 г.

След Париж и Казанлък и София видя "Кръстопъти"


След като беше показана миналата есен в Париж, а после и в Казанлък, изложбата "Кръстопъти", с която казанлъшкият фотограф-художник Бедрос Азинян отбеляза своята 50-годишнина, бе представена и в София. 24 фотоса от "Кръстопъти" бяха подредени в народното събрание миналия петък. Изложбата откри председателят на българския парламент Цецка Цачева.
Практиката в Народното събрание да бъдат подреждани различни експозиции не е нова. Изложбата на Бедо обаче бе първата експозиция с художествено фотография представена в Парламента, където преди това са били подреждани предимно документални изложби.
Авторските фотографии гостуваха на депутатите по покана на Нели Калнева - зам. началникът на комисията по култура и медии в Народното събрание и благодарение на казанлъшкият депутат Емил Караниколов.
Освен народните представители, гости на културното събитие са били и Явор Попов - председател на НС фотографска академия "Янка Кюркчиева", Юрий Трейман - председател на браншовото сдружение на фотографите в България, доц. Росен Коларов - преподавател в Нов български институт по фотография, както и архиерейски местоблюстител на арменската апостолическа православна църква-епархия в България архимандрит Абгар Овакимян.
"Кръстопътите" уловени от майсторството на Бедо впечатлиха и българските законодатели, които не пропуснаха да подчертаят и възхищението си от творческият поглед на автора към темата. По думите на самият автор, самият председател на Народното събрание вече е сред новите почитатели на неговото изкуството.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар