петък, 15 юли 2011 г.

С туристическо лого и слоган се сдоби Казанлък


Логото и слоганът "Ново начало с история" вече ще са сред онези разпознаваеми за туристите маркери, които ще напомнят за Казанлък. Това стана ясно в края на миналата седмица, след като стана известен победителят в конкурса Инициативата "Младежко ателие за изработка на туристическо лого и слоган на Казанлък" е организирана от групата общински съветници "Експерти за Казанлък" и Дружеството на хотелиерите и ресторантьорите в града.
И двата нови "маркера" са дело на Захарина Петрова-Проданова, която спечели в конкуренцията на близо 30 предложения на българи от цялата страна и чужбина.
Логото и слоганът на Захарина Петрова-Проданова стават собственост на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Казанлък, които ще го използват за изработка на атрактивни сувенири на града. Победителката ще получи награда от 1100 лв., тъй като печели и с двете си предложения - за лого и слоган. Авторите на избраните за изложба проекти ще получат грамоти от организаторите и журито.
Атрактивно лого и слоган, които ще красят новите туристически сувенири на Казанлък, бяха избрани от авторитетно жури с председател Стефан Божков (член на УС на СБХ). За конкурса са били получени близо 30 предложения на български дизайнери от Казанлък, София, Велико Търново, Шумен, Пловдив, Габрово, Великобритания, Дания и Холандия, съобщиха организаторите.
В своя проект Захарина предлага своеобразно съчетание на взаимно свързани и графично обединени в съвременна визия реплики на детайли от Казанлъшката тракийска гробница и елементи на древната тракийска писменост. Целта е да се представи Казанлък като модерен град с богати традиции. Визията се състои от стилизирано изображение на купола на гробницата. Буквите, с които е изписано името на града са директна асоциация с изображенията във фриза и по своеобразен начин напомнят човешки фигури.
"Всички в журито бяхме категорични, че е време Казанлък да има модерна, атрактивна и свежа визия на туристическите сувенири, която да е далеч от клишираната визия на розата, а в същото време да въплъщава енергията, духа и свежестта на областта", заяви Кольо Карамфилов, който бе част от журито.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар