четвъртък, 21 юли 2011 г.

Десните в преговори с ГЕРБ


След като преди няколко месеца, "Синята коалиция" беше категорична, че вариант да подкрепят кандидата за кмет на ГЕРБ няма, в началото на тази седмица стана ясно, че между политическите сили все пак текат преговори. В началото на април, когато беше подписано споразумението между СДС и ДСБ във връзка с предстоящите местни и президентски избори, лидерът на СДС Казанлък Николай Александров обясни, че преговори между обединената десница и ГЕРБ са водени в опит и трите политически сили да се обединят около обща кандидатура за кмет. Поради изричното решение на ГЕРБ обаче, да се явят със свой кандидат, преговорите са е провалили.
Няколко седмици след като от ГЕРБ обявиха, че залагат на заместник областния управител Галина Стоянова в надпреварата за кметския стол, от "Синята коалиция" съобщиха, че все пак преговори с ГЕРБ се водят. Дали обаче те ще доведат до обединение на десните политически сили около вече обявената кандидатура на Галина Стоянова, все още не е ясно. Възможно е "Синята коалиция" да обяви и свой кандидат за кмет, както и самостоятелна листа за съветници. Възможно е обаче, цялото дясно пространство да обедини сили в местните избори, освен около общ кандидат-кмет и в обща листа за съветници.
По думите на Александров, сега е моментът Казанлък най-сетне да има едно дясно управление, но за целта е нужно обединение на всички партии в дясното и центъра. Ако все пак се стигне до споразумение, от СДС настояват то да е ясно структурирано и оповестено пред обществеността.
Николай Александров е кандидатът за кмет, на СДС. Той бе номиниран от общинският съвет на партията в Казанлък в началото на тази седмица. сред кандидатите за общински съветници на СДС са Теодор Митев, Владимир Русев, Румен Сомов, Стоян Методиев и Дончо Златев.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар