петък, 8 юли 2011 г.

Две първи места за художниците на ОДК


Отличените с 1 място възпитаници на школата по изобразително изкуство "Живопис" при ОДК "Св.Иван Рилски" - Гергана Илиева Стоянова - 13 год. И Галина Викторова Маринова - 14 год., получиха покана за таз годишното издание на детското биенале "С цветовете на дъгата", което се провежда ежегодно в Тръстеник.
Преди 27 години за първи път в България, малки художници от цялата страна пристигат в гр. Тръстеник, за да покажат своите постижения в изобразителното изкуство, да разменят идеи и техники за работа. Идеята за провеждане на тази малка, цветна асамблея е на Георги Ананиев, учител и ръководител на Школата по изобразително изкуство в Тръстеник.
И тази година, наградени деца от школата по изобразително изкуство "Живопис" при ОДК "Св.Иван Рилски", с ръководител Галя Иванова, участваха за пети пореден път в детското биенале, в което участваха над 50 малки художника от 29 населени места в България.
Организатори бяха НЧ "Неофит Рилски 1872". Форумът се проведе под патронажа на кмета на община Долна Митрополия - Александър Печеняков.
Откриването на изложбата беше съпроводено с голям концерт, изнесен от деца участващи във формите на читалището. На втория ден се проведе и пленер за малките художници в с. Байкал на брега на река Дунав. Вечерта в Тръстеник беше открита изложбата от пленера и връчени наградите на отличените участници. От всички 50 рисунки, кметът на Община Долна Митрополия, хареса тази на Галина Маринова и помоли да му бъде продадена. По-късно участниците имаха възможността да гледат постановката "Женско царство", представена от Детска театрална школа към читалището.
Третият ден от биеналето, по традиция беше оставен за екскурзия до град Плевен. За изданието през 2013 год. организаторите споделиха, че ще се погрижат да удължат престоя на участниците, за да има повече време за пленера.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар