петък, 15 юли 2011 г.

Съветник потърси сметка от кметовете



след обедната почивка сесията бе прекратена поради липса на кворум

"Къде са селските кметове, когато се гледа точка касаеща пряката им работа? - попита от трибуната на Общинския съвет в понеделник председателят на местната структура на "Атака" Драгомил Иванов. Повод за упрека му стана разглеждането на проект за решение касаещ "корекция в приложения план за паша и списък на заявените мери и пасища по населени места за 2011 г. одобрен с Решение № 647/12.04.2011 г.". По същото време в залата за заседания на местния законодателен орган присъстваше само един от кметовете на населените места - Светла Трифонова кмет на Черганово. В отговор на нападките на общинския съветник, тя поясни, че колегите й, които присъстваха на заседанието до първата почивка, към настоящия момент са в "Бюрото по труда", във връзка с нова програма касаеща населените места. "Очевидно не познавате добре същината на нашата работа, защото иначе щяхте да знаете къде да сега кметовете, както и, че това те трябва да свършат именно днес до обяд." - поясни още Трифонова.
От своя страна, председателят на Общински съвет Казанлък поясни, че по същество по точката няма неясноти, а става дума само за техническа корекция на грешка допусната в предното решение, взето на предишно заседание на ОбС.
Докато в залата течеше словесната престрелка между общински съветник и кмет на населено място обаче, в редиците на самите общински съветници се наблюдаваха сериозни липси. Малко по-късно, очевидно също незаинтересовани от въпросите, които се обсъждат в залата, напуснаха още общински съветници.
41 точки трябваше да разгледат на заседанието си тази седмица съветниците. Преди обедната си почивка те успяха да стигнат едва до 19-та, като работата по нея беше прекъсната преди гласуването. Точката обаче остана без решение, защото в обявеното време за подновяване на заседанието на ОбС, в залата са присъствали недостатъчен брой съветници, което е наложило и прекратяването на 48-то заседание на местните старейшини.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар