петък, 15 юли 2011 г.

100 хиляди за нова апаратура в болницата


3 апарата на обща стойност 45 000 лева, ще може да закупи казанлъшката МБАЛ "Д-р Христо Стамболски", благодарение на част от сумата, договорена като помощ към Община Казанлък от страна на фирмата изградила ветрогенераторния парк. При подписването на споразумението между двете страни бе договорена сумата от 70 евро годишно, като фирмата настояваше предварително да одобри предназначението на отпусканата сума. Още през миналата година общината и фирмата се договориха, част от сумата за 2010 година, а именно 50 хиляди евро, да бъдат отпуснати на казанлъшката болница. За да преведат парите обаче, дарителите настояват за яснота, за какво точно те ще бъдат изразходвани от лечебното заведение.
По време на заседанието на Общински съвет Казанлък в началото на тази седмица, когато бе разгледан и приет годишния баланс и отчет на болницата за 2009 и 2010 година, съветниците поискаха директорът на лечебното заведение да уточни за какво ще бъде изразходвана предоставената от "Ветроком" сума.
Проявителна машина за отделението по образна диагностика и още два апарата необходими на Болницата, заяви пред съветниците управителят д-р Кети Маналова. Тъй като тяхната стойност е едва 45 000 лв. с оставащата сума д-р Маналова сподели, че ще бъде закупен нов асансьор за "Хемодиализата", но не можа към момента да назове точната сума на съоръжението. В случай, че след покупката на апаратите и асансьора останат пари, те да бъдат изразходвани по усмотрение на управителя за нуждите на лечебното заведение, записаха в решението си съветниците.
Предложението ще бъде отправено към управителите на "Ветроком" и след тяхното одобрение, парите ще бъдат приведени на болницата. Председателят на ОбС Васил Самарски припомни, че тази сума не е от дължимото през тази година, а от предходната. Той припомни още, че споразумението с фирмата е със срок 5 години и може да бъде подновявано два пъти.
На заседанието си съветниците приеха също и отчета и баланса за 2010 година на "ДКЦ - Поликлиника - Казанлък" ЕООД от който стана ясно, че през изминалата година Диагностично Консултативния център не е отбелязал загуба, а напротив - печалба.
Радостина БайЧева

Няма коментари:

Публикуване на коментар