четвъртък, 28 юли 2011 г.

18-годишен уби баща си

намериха трупа 3 месеца по-късно

18-годишния Слави Христов от Казанлък, задържаха казанлъшките криминалисти миналата седмица, по подозрение, че преди 3 месеца е убил баща си Иван Христов.
Трагедията се разиграла през април, когато в мазето на блока, в който живеело семейството, възниква скандал между сина и бащата. След спречкването Слави спъва баща си, който при подането удря главата си в бетонния под и изпада в безпомощно състояние. Вместо да му помогне, вероятно уплашен, младежът го напъхва в бидон, намиращ се в помещението, а отгоре слага друг бидон. След което Слави напуска мазето и го заключва с катинар.
Какво се еслучило във фаталния ден, единайсетокласникът разказа пред полицията едва в средата на миналата седмица, когато беше задържан. Историята получава развръзката си, една когато разложеният труп започва да мирише. Така на 20.07.т.г. около 19.45 ч. в Районно управление "Полиция" - Казанлък е получено съобщение за открит мъжки труп в избеното помещение на кооперация, разположена на казанлъшката улица "А.С. Пушкин" No 4 в града. Установява се, че трупът е на 37-годишния Иван Христов, обявеният за издирване от 21.04. тази година по молба на съпругата му Мария.
При извършения първоначален оглед е констатирано, че трупът е в силно напреднал стадий на разлагане, сгънат в пластмасов бидон, покрит отгоре с втори бидон. Тленните останки на И.И. са откарани в Катедра "Съдебна медицина" за аутопсия, като мнението на съдебния лекар е, че вероятна причина за смъртта е удавяне или механична асфикция, което означава, че мъжът е бил затворен в бидона жив, и по-късно се е удавил.
18-годишния Слави е ученик в ПП по лека промишленост и туризъм в града. Съседи и съученици го определят като саможив и неразговорлив. Слави Христов има регистрация в Детска педагогическа стая за чупене на стъкла и опит за кражба на плеър.
Съседите на семейството твърдят, че Мария и Христо били кротки хора, но живеели в крайна бедност. Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар