петък, 27 април 2012 г.

В Деня на земята - павелбанци отново чистиха

За девета поредна година Денят на земята, 22 април, в община Павел баня беше отбелязан с голяма кампания за почистване на населените места и околностите. Тази година почистването се извърши ден по-рано - на 21 април, а в него се включиха служителите от Общинска администрация, учениците от Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство и СОУ "Хр. Ботев", пенсионерските клубове и всички училища и кметства на територията на общината.
Повече от 1100 души излязоха на 21 април с чували и ръкавици, за да направят по-чисти и привлекателни населените места, в които живеем. За няколко часа бяха събрани и извозени до общинското депо около 2 тона отпадъци, разхвърляни из цялата община от недобросъвестни граждани. В акцията се включиха всички училища, както и служителите от общинска администрация.
Общинското ръководство благодари на всички жители на общината, които се включиха в пролетното почистване.
Почистването ще продължи и на 12 май, когато общината ще се включи в инициативата на BTV 2012год. "Да изчистим България за един ден". Началото на кампанията е 10 часа на 12 май, а сборния пункт за желаещите да участват е пред сградата на общинска администрация за гр. Павел баня и пред кметствата за населените места от общината. До настоящия момент участие са заявили ученици от училищата на територията на общината, пенсионерските клубове по населените места, мото клуб "Змейовете" Павел баня, туристи от други общини и около 80 души жители на общината.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар