петък, 6 април 2012 г.

Три статуетки "Чудомир" раздаде фондацията тази година


Не една, а три статуетки "Чудомир" бяха раздадени тази година от фондацията организатор на празниците посветени на големия творец - Димитър Чорбаджийски.
Традиционният бронзов символ, дело на Велин Дечков по проект на Теньо Пиндарев, получи Борис Арнаудов - 44-ия лауреат на най-стария литературен конкурс у нас на името на писателя-хуморист Чудомир. Самият Арнаудов не можа да присъства поради ангажимента си на сценарист на "Златния кос" същата вечер в Сатиричния театър.
Пак заради участие в "Златния кос" носителят на първата награда на фестивала "Комедийният хит на сезона" Николай Урумов закъсня за церемонията, но пристигна на коктейла, даден от председателя на общинския съвет Николай Златанов.
Статуетка получи и Веселин Малинов от София, лауреат на Петото издание на националния фотоконкурс "Човекът до мен".
Два плакета като специална награда на фондацията на националния конкурс "Малките нашенци" и "Присмехулници" бяха връчени на сцената, седем студенти-отличници от Казанлък бяха обявени за Чудомирови стипендианти.
За първи път Чудомировите празници в града приключват с тържествена церемония, на която официално биват награждавани лауреатите в различните конкурси и фестивали. За зрителите в последната за тази година "Чудомирова" вечер, изненадата беше присъствието на дуетът Дони и Нети. Нарочният сюрприз на театър "Любомир Кабакчиев", чиято трупа организира и постави спектакъла на церемониалното връчване на статуетките. Пет двойки водещи от актьорите в театъра представиха селектираните прояви от петте основни събития в празниците. Паралелно с актьорските анотации на видеостена в дъното на сцената зрителите виждаха номинациите. Видеокадрите бяха предоставени и монтирани от Прес тв. Сценографията бе решена в рисунки на Чудомировите "нашенци" и бе дело на сценографа на местния театър Кънчо Касабов.
Ударното и ефектно участие на дръм-групата "Вакали" взриви Дома на културата в неделната вечер.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар