петък, 27 април 2012 г.

Ремонт чака казанлъшката дирекция "Социално подпомагане"

С пари от оперативна програма "Регионално развитие", ще бъдат ремонтирани помещенията ползвани от казанлъшката Дирекция "Социално подпомагане", която се помещава в сградата на бул. "Ал. Батенберг" No4. Това съобщи в началото на тази седмица директорът й - Янита Прангова на пресконференция съвместно с представители на областната дирекция и работещи по проекта.
98 000 хиляди са предвидени за извършването на ремонтните дейности в Казанлък. Местната дирекция се помещава в 8 работни помещения на втория и 9 на третия етаж от сградата на бул. "Ал. Батенберг", както и приемна за граждани на първия етаж и избено помещение използвано за склад. Сградата е построена през 1975 година, но специално помещенията на Дирекцията не са били ремонтирани в последните години, коментираха от ръководството. Освен подобряване на енергоспестяващите характеристики на стаите - нова дограма и подова настилка, ремонтът ще включва и модернизиране на ел. инсталацията, шпакловка и боядисване на стените.
Изпълнител ще бъде избран чрез обществена поръчка, ход на която вече е даден. Очаква се ремонтните дейности да започнат към края на септември и да продължат в рамките на 15 месеца. Общата продължителност на проекта е 24 месеца.
Договора между Агенцията за социално подпомагане и Министерството на регионалното развитие и благоустройство е бил подписан на 21 януари тази година и включва средства за модернизирането на дирекциите в три общини - Казанлък, Раднево и Чирпан. По същата Оперативна програма до края на 2013 година Агенцията за социално подпомагане ще усвои над 5 милиона лева, които ще бъдат вложени в мероприятия по ремонт и реконструкция, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания и подобряване на енергийната ефективност на общо 89 обекта в цялата страна.
Според статистиката на местните дирекции в Казанлък, Раднево и Чирпан, от обновяването на сградите пряко ще се възползват около  11 000 души, клиенти на социалното подпомагане, от които 7100 - хора с увреждания.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар