петък, 27 април 2012 г.

Красотата на природата озари ОУ "Мати Болгария"

малчуганите от Арт студио "Моят свят" спретнаха първата си изложба

Людмила Терзиева и нейните малки възпитаници от Арт студио "Моят свят" подредиха първата си изложба във фоайето на ОУ "Мати Болгария". В края на миналата седмица, първокласниците разкриха красотата на природата пред родители и гости.
С изложбата "Моят свят е пъстър и с мечти богат" сръчните и талантливи първокласници на Терзиева, с много въображение и любов разкриха красотата на природата чрез създадените от тях картини, кукерски маски и керамични съдове. Малчуганите потопиха гости и родители в причудливите красоти и тайни на морското дъно.
"Всичко което сме изработели с моите ученици е вдъхновено от нашите корени, които ни държат здраво за нашата земя. С много любов ние изработвахме и пресъздавахме красотата на нашата природа. Днес ние ви даряваме тази красота и вярваме, че тя ще ви направи по-добри.". С тези думи педагогът Людмила Терзиева сложи началото на първата изложба на Арт студио "Моят свят".
"Изложбата "Моят свят е пъстър и с мечти богат" е по проект "Успех". Аз избрах работата с моите ученици да бъде свързан с изкуството, защото изкуството е вечно. Децата с голямо желание участват в работата по проекта. Заедно с тях открихме и пресъздадохме много красиви неща - пейзажи, маски, керамични съдове, стъклопис, запечатахме красотата на природата в снимки, потопихме се в тайнството на водното царство и решихме че тази красота трябва да споделим с нашите родители и гости за да топли сърцата им и да им вдъхва вяра в доброто." - сподели още Терзиева.
"Искам да благодаря на моите прекрасни ученици за творчеството, за желанието и упорития труд с които изработиха всичко и успяхме да пресъздадем красотата на природата, в която здраво втъкахме нишката на народното творчество." - допълни още преподавателката от ОУ "Мати Болгария"
Изложбата "Моят свят е пъстър и с мечти богат" е по проект "Да направим училището привлекателно за младите хора", Училище за Себеутвръждаване и подготовка към Европейски хоризонти - Успех с ръководител на проекта Людмила Терзиева. Продължителността на проекта е три години.
Яница Станчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар