петък, 6 април 2012 г.

Трети път "Не" на такситата


Павел баня категорично остава без таксиметрови услуги, стана ясно миналия четвъртък на редовното заседания на общинските съветници в Павел баня.
Броят на таксиметровите автомобили, които да обслужват територията на община Павел баня и максималната цена на километър, трябваше да определят павелбанските старейшини под точка две от дневния ред.
За разлика от предходните заседания на ОбС точката бе отхвърлена без много обсъждане. Вносител на точката за предлагане на таксиметрови услуги в курортния град бе Николай Райчев - общински съветник от издигната от кмета Радевски листа за общински съветници.
На предишното заседание на Общинския съвет през миналия месец, съветниците пак не приеха тази точка. Тогава аргумент против допускането на услугата таксиметров превоз изтъкна съветника от ДПС Исса Бесоолу. Той бе категоричен, че ако на територията на Павел баня тръгнат таксита ще се наруши значително графикът на обществения превоз. Той напомни, че в съседна община като Казанлък например, такситата все повече изместват междуградския транспорт возейки пътници на цената на билета за автобус, което на практика обезсмисля голяма част от курсовете на превозвача залегнали в транспортната схема на общината.
Яница Станчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар