петък, 20 април 2012 г.

Започват училищните кръгове за кандидат-цариците


Общината възстановява подборните кръгове при избора на Царица Роза 2012

Една позанемарена с годините традиция, свързана с избора на Царица Роза, ще възстановят тази година организаторите на конкурса. Кандидатките за престижната титла вече няма просто да се записват пожелание, а ще бъдат избирани сред най-красивите момичета в своето училище от съучениците си абитуриенти. За целта ще се организират специални джем-сейшън вечери за всички гимназии, на които ще се проведе вотът за участничките в Царица Роза от випуск 2012 г. Така още от началото ще се заложи принципа за прозрачност и реален избор - младежите сами да излъчат своите кандидатки, коментират още организаторите.
Принципът за прозрачност и откритост при провеждането на едно от най-атрактивните и очаквани събития в рамките на празника свързан с розата, е основание за организаторите тази година той да не бъде организиран от външна агенция. Идеята на общината е да се създаде местна организация с мобилизиране на екип от творческата интелигенция на Казанлък и се подготви максимално прозрачен и открит конкурс. Стремежът е и да се направи събитие с тематична и жанрова специфика, която отличава "Царица Роза "от всевъзможните конкурси за "мис", провеждани навсякъде.
Готова е вече и концепцията за спектакъла, на който градът ще чества младостта, красотата, таланта и ще пожелае успех на своите момичета-абитуриентка. Като продължение на общата фестивалната идея, спектакълът ще съчетава изкуството и традиция с богатата история на розата, а момичетата-кандидатки ще станат част от нея.
Предварителните кръгове стартират на 23 април с вечерта за джем-сешъна на абитурентите от СОУ "Екзарх Антим I" и ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт. На 24 април ще купонясват Хуманитарна гимназия и ПГ "Иван Хаджиенов", на 25 април - Гимназия "Петко Стайнов" и ПГ по лека промишленост и туризъм, а на 26 април - ПГ по пластични изкуства и дизайн "Акад. Дечко Узунов" и Природоматематическа гимназия "Никола Обрешков".
На последния етап от кръговете новата Царица Роза ще получи короната си от Симона Пенчева, която на 24 май се завръща от Япония, за да се включи във фестивалната програма.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар