петък, 20 април 2012 г.

Казанлъшки таланти се вдъхновиха от пролетта в Боженци


Традиционния си пролетен пленер направи и тази година школа "АРТ ЛИНИЯ". Архитектурният резерват Боженци и тази година приюти в дните от 8 до 13 април десетима от възпитаниците на Ваня Запрянова. 25 рисунки с панорамни пейзажи, стари къщи, улички, натюрморти, вдъхновени от пролетта и Боженци, подредиха в изложба младите художници в галерия в Боженци. Експозицията ще остане там до края на април, а казанлъчани ще могат да се порадват на рисунките през май, когато "Пролет в Боженци" ще гостува в галерия "АТЕЛИЕТО".
След пролетния пленер школа "Арт линия" получи покана от ръководството на архитектурния резерват да участва и в националния пленер на детската рисунка, който ще се проведе през юни отново в Боженци, където избраните школи от страната ще покажат уменията си в пленерното рисуване.
Преди да отпътуват за Боженци, възпитаниците на школа "Арт Линия" зарадваха медиците в МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" с рисунка на иконата на Богородица - разцъфнал цвят, за професионалният им празник - 7-ми април. С усмивки и благодарност, казанлъшките медици приеха подаръка и пожеланията на децата от школата.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар