петък, 20 април 2012 г.

С песни, танци и усмивки в ЦДГ "Звънче" посрещнаха пролетта



И тази година, Великденският празник в ЦДГ "Звънче" се превърна в истинско тържество приветстващо слънцето и първите му топли пролетни лъчи. И този път, усърдният педагогически колектив и талантливите малчугани, вплетоха в празника традиции и съвременност, дух и материя, пролет и вяра. Защото освен първите стъпки на пролетта, миналата седмица бе белязана от едно от най-важните събития за целият християнски свят - Христовото възкресение. Затова и възпитаниците на "Звънче" не пропуснаха да демонстрират и своите познания за традициите свързани с празника. С песни, танци и сценки, те върнаха публиката към изконните български ценности и припомниха на възрастните, че народът ни е оцелял през всички изпитания защото винаги е разчитал на своята мъдрост, трудолюбие и сърдечност.
Разбира се сцената на детското тържество беше изпълнена с най-красивите пиленца, щъркелчета и цветя, с най-талантливите малки певци и танцьори. А колективът на детското заведение си пожела "Както са пъргави нашите пиленца, тъй да са пъргави и скокливи децата в градината, хората по нивите!".
Освен заредени с много емоции, гостите, сред които бе и кмета на Казанлък Галина Стоянова, отнесоха със себе си и детското послание от празничния великденски концерт - да бъдем по-добри, повече радост да има в сърцата ни, да пазим и развиваме християнските добродетели, които Великден олицетворява.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар