петък, 20 април 2012 г.

Възпитаничка на текстилното ще пътува до Люлебургас-Бунархисар-Одрин


екскурзията е награда за участниците областна ученическа конференция "Балканската война и старобългарският регион"

Единайсетокласничката Ивангелина Бойчева от ПГ по лека промишленост и туризъм в Казанлък, бе сред учениците поканени да участват в областна ученическа конференция "Балканската война и старозагорският регион". Възпитаничката на казанлъшката гимназия представи своята презентация "Пламнала ми е, пламнала кървава война балканска", а за участието си в конференцията, тя и други участници и техните ръководители получиха от областния управител грамоти и двудневна екскурзия до Люлебургас-Бунархисар-Одрин.
150 ученици и учители участваха във форума, който се проведе миналия четвъртък в Регионална библиотека "Захарий Княжески". В инициативата на РИО - Стара Загора и партньори, по повод честването на 100 години от Балканската война, ученици от пет общини от областта представиха свои разработки по темата: презентации, рисунки, стихотворения, доклади и други. Комисия от РИО Стара Загора, Регионалния исторически музей, Община Стара Загора, Тракийско дружество "Одринска епопея" и учител-историк, подбраха 21 ученически разработки, които бяха представени на самата конференция.
Комисията по организация и подбор определи и кои от представените ученически материали ще бъдат включени в електронния формат на конференцията - DVD, което ще се предостави на медии, училища, обществени и културни институции и организации за ползване при честванията на годишнината от Балканската война през есента.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар