петък, 27 април 2012 г.

"Щастлив ден" ООД впечатли журито на "Млад предприемач"

Учебно-тренировъчната фирма "Щастлив ден" ООД на възпитаниците на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм, гр. Казанлък, бе номинирана за най-акрактивна фирма в Националното състезание на тренировъчните фирми "Млад предприемач". Събитието се проведе в рамките на  XV МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР ТФ ФЕСТ 2012 в гр.  Пловдив на 19 и 20 април 2012 година.
"Щастливата" фирма на казанлъшките младежи, с предмет на дейност кетъринг и организиране на събития, премери сили с ученици от България, Румъния, Македония, Черна гора и Австрия в конкурсите на ТФ ФЕСТ 2012 в няколко категории - Най-добър щанд, Най-добър екип и професионално обслужване, Най-добър каталог, Най-добри рекламни материали, Мис и мистър ТФ ФЕСТ, Защита на интелектуалната собственост, Най-добра презентация.
По време на панаира учениците на училището Стефани Чочева, Яна Сирмова и  Евдокия Моллова всички от 11б клас под ръководството на преподавателя по икономика Иванка Джонджорова  осъществяваха директни търговски преговори и сделки и непрекъснато бяха оценявани от оценители- експерти от Варненски свободен университет  "Черноризец храбър".
По същонто време в Пловдив се проведе и Панорама на професионалното образование, организирана от Министерството на образованието, младежта и науката.
В националното състезание "Най-добър готвач, сервитьор-сомелиер, барман и хлебар-сладкар" състезателят на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм Христо Иванов Христов - ученик от 12 б, клас завоюва трето място в раздел "Най-добър сервитьор-сомелиер" в оспорвана надпревара с още 9 състезатели от цялата страна. Подготовката на ученика се осъществи от Антони Илиев - преподавател по професионална подготвка в гимназията.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар