петък, 27 април 2012 г.

Млади еколози раздаваха послания за Деня на Земята

Миналия четвъртък, в навечерието на Деня на Земята, учениците от гимназия "Академик Петко Стайнов" раздаваха картички с послания към гражданите на Казанлък. Изработването на тематичните материали и начина, по който те да достигнат до повече хора, е изцяло на учениците инициирали кампанията, информираха от учебното заведение. В изработката на картичките разбира се са се включили и преподаватели, а активно участие в дейността са взели и деца със специални образователни потребности.
Посланията си децата раздаваха в центъра на Казанлък, но за голямо тяхно учудване, много от гражданите на площада подминаваха техните подаръци, като дори не пожелаваха да чуят, какво искат да им кажат учениците, а други питаха "Колко струва?" 
Информативната инициатива не е първата свързана с екологичната тематика, която възпитаниците на гимназия "Академик Петко Стайнов" осъществяват. Традиционно възпитаниците й извършват замервания на защитени растителни видове и посещават техните местонахождения. В рамките на проект тази година са посетени и различни обекти, проведени са дискусии на теми, свързани с екологията, земята, здравето. "Картичките с послания са инициатива, с която за пореден начин се показва, че не само се интересуваме от проблемите на земята,  но и че сме съпричастни с тях." - коментираха още от гимназията.
Отново във връзка с Деня на Земята, дванайсетокласниците на училището пък подготвиха със собствени сили и средства екокът в двора на гимназията, който бе оформен този понеделник след края на учебните часове.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар