петък, 20 април 2012 г.

Автомобили и къща горяха в Казанлъшко по празниците


20 литра ракия изчезнаха от изба в Казанлък, със 120 литра от домашния продукт пък се прости старозагорец предпразнично

Рено "Клио" с пловдивска регистрация, горя в Казанлък в събота, ден преди Великден. Полицейското разследване е установили, че пожарът е предизвикан умишлено, чрез подпалване със запалителна течност, информираха още от пресслужбата на Областната дирекция. Изгоряла предната част и двигателното отделение на автомобила, който е собственост на 48 годишен казанлъчанин и е бил паркиран пред бл. 12 на ул. "Тракия" в Казанлък.
Същия ден и в почти същия час, в Районно управление "Полиция" - Казанлък е получено съобщение за възникнал пожар в предната дясна част на лек автомобил Сеат "Ибиза". Автомобилът е собственост на 53 годишен мъж от Гурково, паркиран в заключен гараж на ул. "Атанас Манчев" No 7 А в същия град. От инцидента е изгоряла почти напълно предната част на автомобила и част от купето, а причините за пожара, както и стайността на нанесените щети са в процес на изясняване.
Вероятно късо съединение в ел. таблото на къща в Овощник пък стана причина за пожар в нея в утрента на Разпети петък. От огъня в дома на 51 годишния В.Д. от селото е изгоряла около 200 кв.м. покривна конструкция, климатичната и вентилационни системи.
Петък 13-ти се оказа фатален и за 71-годишен казанлъчанин, който се прости с 20 литра домашна ракия, бормашина и ъглошлайф. Откраднатите предмети са били съхранявани в притежаваното от него избено помещение, станало жертва на взломната кражба чрез разбиване на прозорецът му.
Със 120 литра ракия пък се прости старозагорец, отново след взломяване на избеното му помещение, но няколко дни по-рано - на 11-април. Освен високотрадусната течност, обирджиите са задигнали от там и перфоратор, ъглошлайф, риболовни принадлежности, хидравличен крик, къртач, пистолет за горещ въздух, куфар с инструменти и други вещи, съобщават още от Областната дирекция.
Празничните дни в Казанлъшко бяха белязани и с няколко пътно-транспортни произшествия. Едно от най-сериозните бе в събота, когато на кръстовището на улиците "Незабравка" и "Комсомолска" в село Тъжа л.а. Исузу "Тропер", с пловдивска регистрация, управляван от 55 годишния И.К. от Пловдив, отнема предимството и блъска мотоциклет Сузуки "250". Мотоциклетът е бил без регистрация и е управляван от неправоспособния Д.М., 15 годишен от с. Тъжа, установи полицейската проверка. В следствие на инцидента, водачът на двуколесното возило е с фрактура на лявата предмишница и натъртвания по цялото тяло и комоцио, е транспортиран и оставен за лечение в МБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота. Пострадал е и возещия се отзад на мотоциклета - К.Д., 16 годишен от Казанлък, който получил фрактура на лакътна кост на дясната ръка и е оставен за лечение в казанлъшката болница, без опасност за живота. Водачът и пътника на мотоциклета не са използвали предпазни каски.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар