петък, 6 април 2012 г.

Местната власт и сдруженията ще обсъждат нов правилник


съветниците отложиха приемането на Правилника за финансово подпомагане на юридиЧески лица с нестопанска цел, за да бъде обсъден той на обща среща между властта и представители на организациите

Среща между представителите на местната изпълнителна и законодателна власт и всички сдружения и организации с нестопанска цел в община Павел баня, трябва да организира председателят на местния Общински съвет Недка Кавръкова. Предложението за общата среща дойде от павелбанските старейшини по време на редовното им заседание миналия четвъртък. На него те трябваше да обсъдят и приемат Правилник за финансово подпомагане на юридически лица с нестопанска цел, предложен от общинска администрация, но отново по настояване на съветниците на заседанието на ОбС преди месец. Тогава, при разглеждането на бюджета на Община Павел баня, съветниците настояха за яснота по отношение на разходването на общинските средства отпускани на различен тип организации с нестопанска цел, включително и пенсионерските клубове в общината. Мотивите им тогава бяха, че само при изработени стриктни правила, средствата ще се оползотворяват за нуждите на възможно най-много жители на общината, а и така ще се затегне отчитането на този тип организации, защото все пак става дума за общински пари, коментираха преди месец съветниците.
Спазвайки ангажимента си общинска администрация предостави на вниманието им изготвен правилник, приемането на който обаче съветниците отложиха, с настояване, той да бъде разгледан и обсъден на обща среща между администрацията, съветниците и представителите на тези организации. Желанието си съветниците мотивираха с факта, че според тях, някой умишлено разпространява слух, че те искат да спрат финансирането на пенсионерските клубове. "Моля всички съветници и представителите на общинска администрация, да не изкривяват наличието на този правилник в посока, че някой настоява да спре финансирането на пенсионерските клубове или други организации. Още на миналото заседание уточнихме, че искаме просто отчетност." - коментира в тази връзка Петър Бояджиев от Коалиция "Балкан".
Съветникът от Коалиция "БСП- ЗС А. Стамболийски"Атанас Пъдев пък настоя, на вниманието на съветниците да бъде предоставен списък на всички организации с нестопанска цел в общината, независимо дали за тях Общината отпуска или не отпуска средства в момента.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар