четвъртък, 5 април 2012 г.

Готвят Наредба за бездомните кучета


Промени в Наредба №7 за отглеждане на животни на територията на община Казанлък, подготвят местната администрация, информираха от пресцентъра на общината. Предвижда се, в съществуващата вече наредба да има нов раздел - "Безстопанствени и безнадзорни кучета".
В средата на миналия месец Общинският съвет даде разрешение за сключване на договор за сътрудничество между Община Казанлък и сдружението "Австрийско-българска помощ за животните" - Австрия, за съвместна дейност за овладяване популацията на бездомните кучета. Договорът е за период от 3 години и включва мерките улавяне и кастрация. От 30 април до 5 май за 11-и пореден път в Общинския приют за безстопанствени кучета в Казанлък ще се проведе съвместна акция за кастриране на бездомните кучета и котки с Австрийско-българската организация за защита на животните, информираха още от пресцентъра на общинска администрация. Ще бъдат кастрирани само бездомни кучета и котки.
Общинският приют за безстопанствени кучета се намира на 300 м. северно от Художествената гимназия, припомниха още общинските власти, за всички граждани, които желаят да осиновят безпризорно куче от там.
Долина

Няма коментари:

Публикуване на коментар