петък, 17 юни 2011 г.

Полицай спечели SUZUKI-то, YAMAHA-та тръгна за Шумен




Освен служебен, казанлъшки полицай вече ще се вози и на собствен мотоциклет марка SUZUKI. Представителят на органите на реда в града на розите, беше единият от късметлиите спечелили голямата награда в томболата на мото-клуб "Черните рози" от събора им в края на миналата седмица.
Мотоциклетът марка YAMAHA пък стана притежание на жител на Шумен. Оказа се, че и за двамата печеливши тази година е сработил късметът на начинаещия, защото, както сами признаха, това за тях е първо присъствие на мото-събор изобщо.
Томболата разиграна в събота вечерта зарадва и други гости на събора, макар и с по-дребни, но полезни подаръци. В ролята на момчета и момичета на късмета, контролиращи разбъркването и тегленето на номерата на талоните, бяха най-младите попълнения в редиците на "Черните рози". Единственият предмет, който намери собственикът си съм, без намесата на компютъра, беше хромирана каска. След мъчителни опити да бъде изтеглен талон, чийто притежател да е в наличност, за да приеме подаръка си, президентът на клуба Емил Лазаров реши проблема възможно най-демократично - каската бе хвърлена в тълпата пред сцената.
По-рано същия ден рокерите строшиха ритуално стар автомобил. Правото да започнат първи символичния протест на мотористите, тази година получи новозагорският мото-клуб "Биволите".
Дърпане на въже и надяждане с казанлъшки понички забавляваха още мотористите и зяпачите в съботния ден. За любопитните посетители, макар и неизкушени от язденето на мотоциклет, остана удоволствието да видят на едно място хиляди видове "железни коне". От навяващите спомен за социализма мотоциклети "Балкан" до най-модерните модели на световните лидери в бранша, машини и мотоциклетисти съжителстваха братски в 3-ти дни на събора край "Крънското ханче". За онези, които все пак не стигнаха до там, мотористите направиха и традиционното си дефиле по казанлъшките улици. В събота по обяд, централният градски булевард "Александър Батенберг" бе огласен от рева на стотици машини, които след това се отправиха към трасето на Ендуро-шампионата провеждан по същото време северно от Казанлъшката Художествена гимназия. Там, двата клуба - "Черните рози" и "Ендуро Севтополис", сътвориха съвместно нова атракция - ендуро състезание за мотори над 530 кубика под името "Ендуро Тежкара".
"Elinor", "Епизод" и "Alley-Sin" свириха в първия ден на събора. "Amber" и "Sheky and The Bloodrain" подгряха съботното настроение. Последни забиха момчетата от "Krossfire", за които това участие беше и част от турнето по представянето на новия им албум "Learning To Fly". Повече от 3 часа те държаха на крака стотици свои фенове в съботната нощ.
Близо 2000 души от цяла България и гости от чуждестранни клубове посетиха тазгодишния мото-събор на "Черните рози".
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар