четвъртък, 9 юни 2011 г.

Възпитаничка на Елена Юлиянова със сертификат от Бербатов


Ученичката на СОУ "Екзарх Антим I" и възпитаничка на Школата по изкуства "Емануил Манолов" към НЧ "Искра 1860" - Александра Симеонова, получи сертификат от фондация "Димитър Бербатов". Лично звездата на българския футбол Димитър Бербатов, връчи на талантливата възпитаничка на Елена Юлиянова сертификат и фланелка на фондацията.
11-годишната Александра се класира в призовата тройка в категория "Изкуства" за постиженията си през изминалата година - 3 първи, 4 втори и 4 специални награди от пет международни и четири национални конкурса. От постиженията й, най-значими са второто място от Международния конкурс "Карл Филч" Сибиу, Румъния и първото място в Международния конкурс "Viva piano" София.
Тя заслужи отличието в конкуренция от 250 талантливи деца от цяла България, номинирани в същата категория. Постижението на Александра е продължение на традицията, възпитаниците на Елена Юлиянова да се нареждат в челните редици. За втора поредна година нейни ученици от СОУ "Екзарх Антим І" и Школата по изкуства "Емануил Манолов" са не само сред номинираните от фондацията, но и влизат в престижната тройка на победителите. Тази година сред одобрените номинации са и Мария-Йоана Тенева, Сибел Зейнелова и Никола Георгиев, който пък беше в призовата тройка предходната година, припомни Елена Юлиянова.
Също в категория "Изкуства", но във възрастова група 9-12 клас, възпитаничката на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн "Академик Дечко Узунов" - Пламена Георгиева пък спечели статуетка и едногодишна стипендия от фондацията.
Вече трета поредна година фондация "Димът Бербатов" поощрява българчета, постигнали високи резултати в областите изкуство, наука и спорт.
В зала 3 на НДК в последния ден на май бяха връчени отличията на наградените. Казанлъшките деца наградени от фондацията, изказаха своята благодарност на НЧ "Искра 1860" за осигурената възможност да участват тържествения спектакъл по награждаването в навечерието на Деня на детето.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар