четвъртък, 9 юни 2011 г.

Фотопленерът не се състоя - за втори път


За втора поредна година, едно от превърналите се вече в традиция събития в рамките на Празника на розата - фотопленерът "В Долината на розите", не се състоя. Миналата събота, когато трябваше да бъде откриването на изложбата с фотографиите посветени на Долината и нейния символ - залата предвидена за това остана празна. По думите на фотограф-художникът Бедрос Азинян, председател на местното Сдружение на фотографите, причината за това е непреведените навреме от Община Казанлък 1 500 лева, гласувани от Общинския съвет по културния календар на бюджета за събитието. Именно заради това не се е състоял и самият пленер, обявен и по програма в дните от 2-и до 6-и юни.
Искане за сумата, както и план-сметка за разходите, Азинян е внесъл в деловодството на Общината още на 13-ти май, което личи от входящия номер който е получил. От тогава обаче, до самият ден на изложбата няма отговор за това кога ще бъдат приведени парите, които включват и разходите по настаняването на фотографите. Едва в началото на тази седмица, от Общината са се обадили, за да го уведомят, че парите вече са налични и той, в качеството си на организатор на пленера, може да ги получи.
От отдел "Култура" в Община Казанлък коментираха, че никога не е било поставяно под въпрос провеждането на пленера, нито той да остане извън рамките на празника. Отразен е в официалната програма на тържествата, но те нямат ангажимент към самото му организиране. "Забавянето на парите, не е умишлено или тенденциозно. Парите се изплащат, в момента в който те са налични и това важи за всички събития. Общината няма практика да отговаря на всяко подобно писмо касаещо заявка и план-сметка." - уточни още началникът на отдел "Култура" Сребра Касева.
Радостина Байчева

Няма коментари:

Публикуване на коментар